Müzik Bölümü Derslerimiz

Anasayfa / Müzik Bölümü Derslerimiz

MÜZİK BÖLÜMÜ DERSLERİ

Verilecek dersler her sene Ağustos ayında bölüm koordinatörü ve Güher & Pekinel ve Süher Pekinel tarafından kararlaştırılır. 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılında açılacak dersler:
-    Keman
-    Çello
-    Piyano
-    Obua
-    Klarnet
-    Flüt
-    Fagot
-    Solfej – dikte ve teori dersleri
-    Oda Müziği

Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenci, içerisinde bulunduğu eğitim – öğretim yılı içerisinde, jüri karşısında en az üç performans sergiler.
      -    Eğitim – öğretim başlangıcı
Branş öğretmeleri tarafınca verilen yaz tatili çalışmaları, etütleri veya hazırlaması gereken eser.
      -    Birinci dönem sonu sınavı
Öğretmeni ile birlikte çalışmış olduğu eserin sunumu.
      -    Yıl sonu sınavı
Yıl sonu konserinde görev almaya hak kazandığı takdirde konser eseri veya bitirme sınavı için çalacağı eser.
      -       Her dönem sonu yapılan, okuma ve teori içerikli Solfej Dersi sınavları.

Bölüm Eğitimine Devam Edebilme Şartları
Öğrencinin, almış olduğu eğitimin maddi ve manevi yükümlülüklerini bilerek gereken performansı göstermesi beklenmektedir. Öğrencilerin bölüme devam edebilmesi için;
1.    Öğrencinin, bir eğitim – öğretim yılı içerisinde gireceği sınavların not ortalamasının yüz üzerinden yetmiş ve üzerinde olması,
2.    Solfej – dikte, enstrüman ve oda müziği derslerine toplam mazeretsiz devamsızlığının altı saati geçmemesi,
3.    Yeterli özveri, çalışkanlık ve ilerleyiş göstermesi,
gerekir.
Öğrencilerin yeterli özveri ve ilerleyiş göstermemesi ya da sınav notunun düşük olması durumunda öğrenci ve velisine, okul sistemine kayıtlı olan mail adresleri üzerinden müzik bölümü koordinatörü, sınav öğretmeni ve okul müdüründen oluşan bir komisyonca hazırlanmış olan bir uyarı yazısı gönderilir. Uyarıdan sonra başlayan süreç içerisinde öğrencinin yeterli özveri ve ilerleyiş göstermemesi ve ders devamsızlıklarının devam etmesi; aldığı uyarı sınav notu ile ilgiliyse, bir sonraki performans sınavı sonucunda not ortalaması yetmişin altında kalması durumunda komisyonun yukarıda belirtilen nedenler gereğince verdiği karar doğrultusunda öğrencinin bölüm ile olan ilişiği kesilir. Öğrenci bir sınavdan ortalamayı tutturamayacak kadar düşük not alması durumunda, öğrencinin bölüm içerisindeki uyumu ve devamsızlıkları göz önünde bulundurularak, uyarı yazısına gerek duymaksızın bölümden çıkartılabilir. Komisyon kararları, aldığı derslerin eğitmenleri (enstrüman, solfej-dikte, oda müziği), bölüm koordinatörü, Güher & Süher Pekinel tarafınca belirlenir ve tutanak altına alınarak okul müdürüne iletilir.
Mazeretli devamsızlıklar, öğrenci tarafından bölüm koordinatörüne en az 2 gün öncesinde bildirilir. Devamsızlığın mazeretli sayılabilmesi için iletilen mazeret okul yönetimi ve bölüm koordinatörü tarafınca geçerli bulunmalıdır.

“muzik”   “muzik”