Bölüm Giriş Sınavları ve Ögrenci Kabul Şartları

Anasayfa / Bölüm Giriş Sınavları ve Ögrenci Kabul Şartları

BÖLÜM GİRİŞ SINAVLARI VE ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI


Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü
TEVİTÖL Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümünde öğretim görmeye hak kazanan öğrenci, orkestra sanatçısı ve öğretim görevlisi olan eğitmenlerinden alacağı enstrüman derslerinin yanı sıra solfej-dikte ve teori dersleri alır, ileri düzey seviyeye ulaştığında bölüm oda orkestrasında görev almaya hak kazanır. Aldığı eğitim ve teslim alınan enstrüman okul tarafından sağlanır. Dersler okul eğitimini engellemeyecek şekilde okul derslerinden sonra yapılır.


Öğrenci Kabul Şartları
Tüm öğrenciler her eğitim – öğretim yılının başında Güher & Süher Müzik Bölümü’ne alım sınavlarına başvurma hakkına sahip olur. Bölüm başkanı ve eğitmenlerden oluşan jürinin kararı doğrultusunda geçer not alan öğrenci, müzik bölümünde ders almaya hak kazanmış olur. Fizyolojik yapısı ve yatkınlığı göz önünde bulundurularak en başarılı olabileceği branşa yönlendirilir. 
Bölüme kabul edilen öğrenciler bir eğitim – öğretim yarı yılı boyunca deneme ve değerlendirme sürecine girer. Dönem sonu yapılacak sınavda öğrencinin enstrümana yatkınlığı, bölüm temposuna uygunluğu, çalışma prensibi ve ilerleyişi göz önüne alınarak öğrencinin bölüme devam edebilmesi kararlaştırılır. Bu deneme süreci sonrasında, öğrenci bölümden çıkarıldığı takdirde taahhütnamemizin ikinci maddesinde yer alan eğitim ücreti istenmez.
Ayrıca, müzik bölümüne seçilen öğrencilerin diğer kulüp ve etkinlik çalışma yükleri her yılın başında okul idaresi tarafından değerlendirilir ve uygun bulunduğu takdirde diğer etkinliklere katılımına izin verilir. Diğer okul etkinlikleri sebebiyle kaçırılan dersler “mazeretsiz devamsız” sayılır. Buradaki amaç seçilen tüm öğrencilerin maddi ve manevi büyük emek isteyen müzik bölümünden maksimum derecede faydalanmasıdır.
Sınav İçeriği
1- Müzik kültürü
-Öğrencinin müzik kültürü, genel müzik bilgisi ölçülür. 
2- Kulak testi 
-Tek, çift, üç ve dört sesi doğru verebilme
-Ezgi tekrarı
-Ritim tekrarı
3- Enstrüman geçmişi ve hakimiyeti
-Hakim olduğu enstrüman üzerinde seviyesine uygun eser icra edebilme.