Anasayfa / Tarihçe

Türkiye’nin ilk özel yetenekli lisesi olarak 1993 yılında Merhume İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak için STFA’nın kurucusu ve İnanç Türkeş’in eşi Merhum Sezai Türkeş tarafından kurulan ve 2001 yılında Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTOL) bünyesindeki Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü (GSP Müzik Bölümü), 2006 – 2007 öğrenim yılında, TEVİTÖL öğrencilerinin ve yönetiminin talepleri doğrultusunda, dünyaca ünlü piyanistler Güher Pekinel ve Süher Pekinel’in önderliğinde kurulmuştur. GSP Müzik Bölümü’ndeki öğrenciler, bölümün kurucuları Güher Pekinel ve Süher Pekinel mentörlüğünde, bölüm koordinatörü Dr. Ahmet Ozan Baysal eşliğinde, konservatuarlarda öğretim görevlisi ve orkestra sanatçısı olan enstrüman öğretmenlerinin desteği ve disiplinli bir çalışma ile, enstrüman hakimiyetine ulaşmak üzere, müziğin yaratıcı ve ilham verici etkisi ile yetiştirilmektedirler.