Fransız Büyükelçisi Ziyareti

Anasayfa / Fransız Büyükelçisi Ziyareti

FRANSIZ BUYUKELCISI ISABELLE DUMONT TEVİTÖL VE GÜHER & SÜHER PEKİNEL MÜZİK BÖLÜMÜ’NÜ ZİYARET ETTI! – 03.06.2024

3 Haziran 2024 Pazartesi günü Fransız Büyükelçisi saygıdeğer Isabelle Dumont ve beraberindeki heyeti, okulumuzu ve müzik bölümümüzü, bölümümüzün kurucuları Güher ve Süher Pekinel’in eşliğinde ziyarette bulundu. Kendilerini TEV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEVİTÖL Kurucu Temsilcisi Sayın Dr. Mehmet Ali Neyzi ve TEVİTÖL Okul Müdürü Sayın Mustafa Aydos karşıladılar.

Sayın büyükelçi, bölümümüz öğrencilerinin hazırlamış olduğu bir resital programını dinledikten sonra, okulumuzu gezerek bölüm ve okul hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Müzik Bölümü’müzü ve okulumuzu çok beğendiğini ve etkilendiğini ifade etti.

Bununla birlikte, önümüzdeki yıl için Fransız Büyükelçiliği ve TEVİTÖL/GSP Müzik Bölümü arasında kurulabilecek eğitim faaliyetleri, öğrenci değişim programı ve konser organizasyonlarına yönelik işbirliklerinin değerlendirildiği bu görüşmede sayın büyükelçi Aix-en-Provence Festivali’ne bağlı akademi ile beraber çalışılabileceği ve Instıtut Français kurumu ile birlikte yapılabilecek ortak çalışmaların müjdesini verdi. Bununla birlikte TEVİTÖL’de yabancı dil eğitimi kapsamında Fransızca derslerinin okul programına eklenmesi doğrultusunda okulumuzun yönetimi ile ortak bir çalışma yapılabileceğini belirtip okul bünyesinde Fransızca ders faaliyetlerinin başlatılabilmesi için gerekli destekleri sunmak istediklerini ilettiler.